سفارش تبلیغ
صبا ویژن
گناه نتوانستن کردن ، گونه‏اى از ترک گناه است . [نهج البلاغه]
 
جمعه 90 مرداد 14 , ساعت 12:0 عصر

مصارف سنتی:
سیب به خوبی به عنوان پاک کننده سیستمهای فعال بدن شناخته شده است. از زمان رومی ها، سیب رسیده، به خاطر خواص ملین آن مورد استفاده قرار می گرفته است.
در سال 1032ش (1653 میلادی)، گیاه شناس انگلیسی به نام نیکولاس کالپپر چنین اذعان داشت که شربت سیب یک داروی مفید برای ضعف، تپش قلب و افسردگی می باشد.
در طب چینی اعتقاد بر این است که سیب حرارت را می زداید و اثر خنک کننده در ریه ها دارد. اسیدمالیک و تارتاریک در سیب سبب مهار رشد باکتریهای بیماری زا در لوله گوارش می شوند.
در هندوستان، خوردن میوه سیب برای جلوگیری از یبوست، متداول می باشد. سیب مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می شود و خوردن آن برای نقرس، روماتیسم و تصلب شریانها مفید است. ویتامینهای سیب بیشتر در پوست آن قرار دارد، بنابراین اگر سیب با پوست خورده شود (البته برای اشخاصی که از لحاظ وضع معده، اجازه خوردن پوست سیب خام را داشته باشند) مفیدتر است. در مناطق خاور دور در جوشانده های برگ سیب از پوست میوه سیب به صورت خشک شده یا تازه نیز می ریزند که آن را مطبوع سازد.
مصرف سیب رسیده آبدار تازه برای ورم حاد روده اطفال، اسهال خونی و تبهای حصبه ای مفید است.
پوست سیب خشک شده به صورت جوشانده برای رفع ورم مفاصل، روماتیسم و ناراحتیهای کلیه که منجر به کاهش ادرار می شوند، بسیار مفید است، زیرا مُدِرّ بوده و دفع اسیداوریک را تسهیل نموده و فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم می کند.
برای تهیه جوشانده پوست خشک میوه سیب، 10 گرم پوست برای 100 گرم آب که در حدود 15 دقیقه جوشیده شود، مصرف می شود.
خوردن سیب پس از صرف غذا، برای تقویت لثه ها مفید است.

مصارف ویژه:
- بیماری قلبی:

تعداد زیادی از مطالعات نشان داده است که غذاهای حاوی مقادیر زیاد(کوئرستین) از قبیل سیب ، سبب بهبود فالعیت آنتی اکسیدانی خون وکاهش میزان تخریب کلسترولLDL به علت اکسیداسیون می گردند. این تحقیقات همچنین ثابت نموده اند که افراد دارای مصرف بالای کوئرستین، کمتر درخطر ابتلا به بیماری قلبی وسکته مغزی قرار دارند.این مشاهدات به اثرات ضد تصلب شرایین وضدلختگی خون درکوئرستین سیب تصریح نموده است.

- بالا بودن کسترول خون:
سیب حاوی مقادیر خوبی از نوعی فیبر به نام (پکتین) است پکتین ازدسته فیبرهای محلول است. یعنی زمانی که مرطوب می شود، چسبنده وغلیظ میگردد. مطالعات کنترل شده مختلف نشان داده است که افزودن پکتین به رژیم غذایی منجر به کاهش متوسطی در سطح کلسترول خون می شود. علت این امر ممکن است اتصال یافتن پکتین سیب به اسیدهای صفراوی باشد که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.البته باید توجه شود که تنها پکتین نمایانگر قدرت کاهش کلسترول سیب نیست وسیب صرف نظر از داشتن پکتین،با سایرموادی که دارد،خود یک کاهنده نیرومند کلسترول است وحتی نیروی کلسترول زدایی آن ، ازتمام پکتینی که از یک سیب خارج می شود بیشتر است.

- سرطان:
مطالعات تجربی بر روی نمونه های سلول تومور انسانی چنین پیشنهاد می کند که مقادیر نسبتا"زیاد کوئرستین می تواند برخی از سرطانها رامتوقف نماید.مطالعات جمعیتی در دنیا،با این وجود ، تاکنون تأثیر حفاظتی رژیمهای غنی از این ماده را برابر سرطانها نشان نداده است .در عین حال ،برخی تحقیقات چنین نشان می دهد که کوئرستین به طورخاصی می تواند برای افراد سیگاری مفید باشد مواد سرطان زای تنباکو سبب تخریب دیواره مثانه می شوند و بدین ترتیب موجب رشد سلولهای سرطانی می گردند. چنین کشف شده است که افراد سیگاری که مصرف کننده مقدار زیادی فلاونوئیدهاازجمله کوئرستین موجود در سیب هستند ،از تخریب دیواره مثانه ناشی از تنباکوحفاظت می شوند .

- دیابت
کتین موجود درسیب می تواند کمک به حفظ سطح قند خون به طور ثابت نماید. قندهای طبیعی موجود در سیب به آهستگی هضم و جذب می شوند، بخشی از این امر می تواند ناشی از تأثیرپکتین باشد که دردستگاه گوارش تشکیل ژل می دهد.افزایش آهسته در سطوح قند خون پس ازمصرف سیب ،به این معناست که سیب "شاخص گلیسمیک" پایینی دارد. بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری دیابت ، سیب به طور خاص مفید است.لازم به توضیح است که شاخص گلیسمیک اندازه ای است که تعیین می کند،پس از خوردن غذا قند خون با چه سرعتی بالا می رود.این امر نشان می دهد که به رغم وجود قند طبیعی در سیب،خوردن سیب در افزایش سریع قند خون اثر نمی گذارد.

- فشار خون بالا:
سیب در کاهش فشار خون نیز موثر است .یکی از مطالعات علمی جالب که در این زمینه به عمل آمده نشان می دهد که حتی بوییدن آن نیز فشار خون را کاهش می دهد.- سرماخوردگی:بررسیهای علمی نشان داده است که ویروسها نمی توانند در عصاره سیب مدت زیادی زنده بمانند. برای مقایسه قدرت ویروس کشی سیب با عصاره 18نوع میوه دیگردرآزمایشی معلوم شد که عصاره سیب،انگور وچای دارای قویترین امکان نابودی ویروسها هستند.پژوهشگران متوجه شده اند اشخاصی که بیشتر از دیگران سیب می خورند ،کمتر به سرماخوردگی وناراحتیهای قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شامل عفونتهای مربوط به بینی،حنجره ونای مبتلا می شوند.

 - چاقی:
خوردن سیب با پوست، سطح قند خون را به آهستگی و برای مدتی بالا نگه می دارد و لذا پس از خوردن سیب کامل، شخص احساس سیری بیشتری می کند در مقایسه با هنگامی که عصاره سیب یا پوره آن را مصرف کند. بنابراین برای کاهش وزن بهتر است خود سیب به طور کامل و طبیعی خورده شود.


طرز تهیه نوعی سالاد مفید و مقوی با سیب:
مواد لازم:
سیب زمینی، 2 عدد متوسط
لبو، 1 عدد متوسط
کرفس، 2 ساقه کوچک
تخم مرغ، 1 عدد
جوانه ماش، 1 فنجان
ذرت، 21 فنجان
سیب، 2 عدد
روغن زیتون به دلخواه

سیب زمینی، لبو، تخم مرغ و ذرت را جداگانه بپزید و همه را خرد کنید. تخم مرغ باید کاملاً سفت شود. ذرت را می توانید خود تهیه کنید (بلال را با آب بپزید، سپس دانه های ذرت را به وسیله چنگال از بدنه آن جدا کنید.) کرفس را خیلی ریز ساطوری کرده و سیب خام را با پوست خرد کنید. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و جوانه ماش را نیز به آن بیفزایید. کمی نمک و فلفل به مخلوط اضافه کنید و به عنوان سس می توان از مقداری آب پرتقال، آب نارنج یا لیموترش تازه استفاده کرد. کمی روغن زیتون نیز می توانید به آن اضافه کنید. سپس به مدت 10 دقیقه در یخچال بگذارید و یک غذای سالم میل نمایید.

< type="text/java"> سیب را با پوست بخورید.

مطالعات پژوهشگران نشان مىدهد خوردن روزانه یک عدد سیب  با پوست، به پیشگیرى از بروز سرطان  روده بزرگ و قولون کمک مىکند.

محققان راز این تاثیر را در ترکیبات شیمیایى موسوم به "پروسیانیدین " PROCYANIDIN)) مىدانند که به وفوردر پوست سیب یافت مىشود. به گزارش پایگاه اینترنتى بى. بى. سى نیوز، تحقیقات نشان داده است این ترکیبات تعداد سلول هاى پیش سرطانى را در حیوانات آزمایشگاهى به میزان قابل توجهى کاهش مىدهد.

نتایج این تحقیق که در اجلاس انجمن تحقیقات سرطان آمریکا ارائه شد، مىتواند به ابداع روش هاى نوینى در درمان سرطان ها کمک کند.

این تحقیق نشان مىدهد، این ترکیبات شیمیایى جزو دسته " پلى فنول ها " است که با تغییر مسیرهاى پیام رسانى عمل مىکنند. این مسیرها فرایندى را که طى آن سلول ها در پایان عمر خود از بین می روند، کنترل مىنمایند.

در سلول هاى سرطانى  این فرایند دچار اشکال شده و منجر به تقسیم سلولى غیرقابل کنترل و تشکیل تومور مىشود.

دکتر فرانسیس رائول سرپرست این تحقیق مىگوید این مطالعه شناختى از عملکرد خواص بازدارنده پلى فنول ها فراهم مىکند و شواهدى در مورد قابلیت این مواد در پیشگیرى از ابتلا به سرطان قولون ارائه مىنماید.

انواع مختلف پلى فنول ها در پوست سیب به میزان زیاد وجود دارد. پلی فنول ها مواد آنتى اکسیدانی  هستند که مانع از بروز آسیب به بافت هاى بدن مىشوند.

دانشمندان فرانسوى پلى فنول هاى یافت شده در سیب را به دو گروه کلى تقسیم کردند و سلول هاى سرطانى را در معرض این مواد قرار دادند. اولین دسته از این مواد " پلى فنول هاى مونومر" است که حاوى فلاوونوئیدها است با غلظت ?? تا??? میکروگرم در میلى متر تاثیر قابل توجهى نداشتند. اما دومین دسته از پلى فنول ها که " پروسیانیدین " نامیده مىشوند با ارسال علائمى باعث از بین رفتن سلول هاى سرطانى مىشوند و به این ترتیب از رشد و گسترش سرطان  جلوگیرى مىکنند.

محققان در مرحله بعد به موش ها ماده سرطان زا تزریق کردند و سپس به مدت شش هفته مایعى حاوى "پروسیانیدین " به آنها خوراندند. نتیجه این آزمایش نشان داد ضایعات پیش سرطانى در روده این موش ها نصف موش هایى بود که تغذیه معمولى داشتند.

دکتر رائول گفت نتایج این مطالعه بدون نیاز به انجام تحقیقات تکمیلى نشان مىدهد خوردن سیب بطور کامل و با پوست آن فواید ضدسرطانى دربردارد.

  

معرفی نامه حیوانات

مورچه

نگاه اجمالی
حشرات اجتماعی شامل گونه‌های بی‌شماری از زنبورهای عسل ، زنبورهای معمولی و تمام گونه‌های مورچه‌ها و موریانه‌ها می‌شود. حشرات اجتماعی در گروههای فامیلی زندگی می‌کنند و یا به صورت قبیله‌ای زندگی کرده و لانه‌های بسیار بزرگ می‌سازند. در هر قبیله فقط یک حشره ، یعنی ملکه ، تولید مثل می‌کند. بیشتر حشرات دیگر کارگر هستند که به جمع‌آوری غذا و حفاظت از لانه و نوزادان مشغول هستند.

مورچه (formica) حشره‌ای است از راسته نازک بالان که تیره خاصی را به نام تیره مورچگان در این راسته بوجود می‌آورد. مورچه جانوری است اجتماعی و آن دارای گونه‌های بسیاری می‌باشد و مخصوصا برخی گونه‌های نواحی حاره مورچه‌های خطرناک و گوشتخوار هستند. در حدود 8000 گونه مختلف از مورچه‌ها شناخته شده است، مورچه‌ها حشراتی هستند که از نظر هوش و غریزه طبیعی کامل می‌باشند. این حشره در مقایسه با حشرات دیگر ، لانه ساده‌تری دارد، بیشتر آنها در زیر زمین تونلهایی حفر می‌کنند، یا با استفاده از مواد خاکریز درست می‌کنند.

تنوع مورچه‌ها در هر دسته
همه مورچه‌ها دارای زندگی اجتماعی هستند، یعنی مورچه‌ها در دسته‌های جدا از هم زندگی می‌کنند. در هر دسته سه نوع مورچه وجود دارد: ملکه که وظیفه آن تخم گذاری و به دنیا آوردن نوزادان است. عده‌ای مورچه‌های کارگر هستند که فاقد بال می‌باشند و کار آنها جمع‌آوری دانه‌ها و مواد غذایی و حفر لانه و نگهداری تخمها و نوزادان می‌باشد. تعداد کمی از افراد یک لانه ، مورچه‌های نر ماده هستند که دارای چهار بال نازک می‌باشند. اندازه گروههای مورچه‌ها بسیار متنوع است. برخی از این گروهها یا دسته‌ها فقط شامل چند دوجین مورچه هستند، در حالی که در دسته‌های دیگر صدها هزار مورچه فعال زندگی می‌کنند.

ساختمان مورفولوژیکی مورچه
مورچه‌ها گر چه از نظر اندازه ظاهری با یکدیگر فرقهای زیادی دارند، ولی از جهت شکل ظاهری کم و بیش شبیه یکدیگر هستند. بر روی سر مورچه یک جفت شاخک یا آنتن وجود دارد. این شاخکها مدام حرکت می‌کنند، زیرا اینها شاخکهای معمولی نیستند، بلکه اندامهای بویایی جانور به شمار می‌روند. بنابراین مورچه در عین حال که فاقد بینی است، ولی حس بویایی دارد. شاخکها همچنین به مورچه کمک می‌کنند تا مورچه‌های دیگر را بشناسند و با آنها ارتباط برقرار کنند.

سر مورچه شامل مغز ، یک جفت چشم مرکب و آرواره‌های قوی و دهان است. علاوه بر چشم مرکب ، بیشتر مورچه‌ها دارای اندام بینایی دیگری به نام چشم ساده هستند. بین شکم و تنه این حشرات پایه‌ای وجود دارد که بوسیله آن شکم می‌تواند حرکات زیادی در جهات مختلف انجام دهد. مورچه‌های کارگر دارای سر کوچکی هستند، در صورتی که نر ماده‌ها دارای سری بزرگ می‌باشند. آرواره‌های این حشره نسبتا قوی است و پاهایش به چنگال ختم می‌شوند.

بالهای جنس ماده حشره مذکور پس از جفت گیری می‌افتند. عمر مورچه‌های کارگر 8 تا 10 ماه ، مورچه ملکه یک سال و مورچه‌های نر ماده فقط دو هفته است، یعنی پس از جفتگیری با ماده می‌میرند.

غذای مورچه‌ها
هزاران نوع مورچه در جهان زندگی می‌کنند که هر نوعی زندگی و غذای مخصوص به خود را دارند.



مورچه خرمن چین : مورچه‌ای است که از گیاهان اطراف خود دانه می‌چیند و به لانه خود می‌برد و از آنها استفاده می‌کند.


مورچه شیر دوش یا گله‌دار : این مورچه‌ها به شکار شته‌ها می‌روند، آنها را گله گله در لانه جای می‌دهند و با نواختن ضربه‌های محکمی بر پهلویشان ، مایع شیرین مزه‌ای از اندامشان برای خود می‌دوشند.


مورچه‌های باغبان : دسته دیگر از مورچه‌ها باغبانی می‌کنند، یعنی قارچهای بسیار ریزی را می‌پرورند و خوراکشان را فقط از آنها تهیه می‌کنند. برای کشت قارچها نیاز به باغچه‌ای هم دارند که برای این کار خمیری فراهم می‌کنند و قارچهای مورد نظر خود را بر روی آن می‌کارند.


مورچه‌های آسیابان : این نوع مورچه‌ها با کله بزرگ و فکهای نیرومندشان دانه‌ها را آسیاب می‌کنند.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ